Moderne DIY velour puf til at skjule stikkontakter

Moderne DIY velour puf til at skjule stikkontakter

Jeg har i langt tid gået og tænkt over hvordan man kan skjule stikkontakter og grimme stikdåser. Som en børnevenlig løsning har jeg lavet en lækker moderne DIY velour puf.

Det giver ro til indretningen når man ikke kan se ledninger eller grimme stikkontakter og man endelig finder en løsning til at skjule stikkontakter. Den nemme løsning havde været et møbel man blot kunne stille foran stikkontakten. Men jeg har hele tiden vidst at det skulle være lidt smartere. Møblet må gerne have flere funktioner og passe så godt ind, at man selv ikke drømmer om at der kan stå en grim stikkontakt/stikdåse bag i. Desuden må møblet meget gerne være børnevenligt – uden skarpe kanter.

skjule stikkontakter

Resultatet er blevet til en moderne velour puf i støvet blå. Udover at den gemmer alt væk, så kan man sidde på den og bruge den som opbevaring. Den kan åbnes – og den er dejlig blød og rund, så den får stemplet som børnevenlig! Så bliver det ikke meget bedre 🙂

Det var super nemt at lave en løsning til at skjule stikkontakter, det tag max 2 timer og den koster under 300kr!

Jeg brugte:

  • 1 Puf fra Jysk til 175kr. Her var det vigtigt at puffen havde den rigtige størrelse samt at jeg ikke skulle give en formue for den, da jeg alligevel skulle “ødelægge” den.
  • 1 sav
  • Velour stof fra stof og still i støvet blå – måler 135x100cm
  • Klipsemaskine og en masse klips!
  • Saks og målebånd

Så er det bare om at komme igang! Skjul stikkontakter!

Start med at måle hvor puffen skal skæres så den passer helt ind til væggen. Jeg savede et ekstra hak ind forneden, så den kunne komme helt ind til væggen over panelerne.

Skær puffen til. Husk det sviner – så kan man gøre det udenfor er det en god ide!

Skær velour stoffet i to dele, den ene del til toppen og den anden del til selve puffen (husk at måle så man har lidt ekstra stof at hive i). Jeg synes det var rart at være to til at ompolstrer puffen. Den ene hiver i stoffet mens den anden klipser. Jeg startede blot med at klipse bunden og dernæst toppen til puffen.

skjule stikkontakter 2

Der var lidt meget stof i begge ender tilbage efter den var klipsede, så jeg klippet stoffet lidt til.

Derefter blev låget til puffen polstret, og vupti så er det bare om at skjule stikkontakter og stikdåsen væk! Her er puffen blot blevet stilet foran. Man kan også vælge at bore den ind i væggen med små beslag, hvis den skal sidde helt fast.

skjule stikkontakter 3
skjule stikkontakter4

Resultatet er blevet bedre end forventet, det er både en praktisk puf, men også vildt moderne med et velour look. Derudover er det klart en af de fedeste måder af skjule stikkontakt og stikdåse væk, som er børnesikret! Det giver ro til indretningen når man ikke kan se ledninger eller grimme stikkontakter.

skjule stikkontakter5

Har du også prøvet at skjule stikkontakter og grimme stikdåser væk på en kreativ måde, hvilke metode har du selv brugt? Skriv gerne i kommentarer feltet.

Hvis din indre DIY lyst er vækket til live, så se bl.a. nogle af de andre DIY projekter som jeg skriver om her på siden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *