Udenfor med børn

Udenfor med børn

Sommeren er over os, og det er bare om at komme udenfor med børn og nyde det gode vejr! Her er 3 ting som vi ofte laver med børnene. Det er hverken fancy eller koster en formue, men giver nogle gode, sjove og mindefulde dage med børnene.

Her giver jeg 3 bud på oplevelser man kan lave udenfor med børn. Turen med tæppet – Græsplæne, strand og legeplads. Indlægget fokusere primært på de mindre børn.

Om det er i haven, i gården, stranden eller i en park…. Her er min “standard pakke liste” når man er udenfor med børn 🙂 ;

 • Strand/picnic tæppe (jeg bruger tit to tæpper, da jeg ofte synes at et bliver hurtig for lille når man både skal kravle, lege, og spise på tæppet, især hvis man har to børn med).
 • Et par bøger
 • Sæbebobler
 • En bold
 • Madpakker/Snacks – Få mine tips til spændende hjemmelavet snacks her.
 • Drikkevarer
 • og evt. lidt legetøj
 • Vådservietter
 • Sprit
 • Solcreme
 • Solhat
 • Pusletaske
 • Evt. UV telt
 • Til stranden – husk badetøj, håndklæde og sandlegetøj!

Det kan godt virke som et stort projekt at pakke så mange ting, men når vi først er afsted, er der ro på og hygge til alle. Fif: Lav snacks klar dagen før, så sparer du tiden på selve dagen … Så skal I blot kaste jer over en oplevelse.

Strand

Stranden er altid en sikker vinder hjemme hos os. Vi elsker alle at komme på standen, og det er faktisk lige meget om det er sommer eller vinter. Dog er det mindre sjovt at være på stranden når det blæser for meget. Men her har man VERDENS STØRSTE SANDKASSE! Hvis du ligesom mig har et barn der elsker at lave sandkager, jamen så er stranden en god ide. Husk dog at pakke alt med. Hvis vi skal tidligt afsted, så pakker jeg faktisk nogen ting ned allerede dagen før. Vi tag gerne tidligt afsted, da vi alligevel er tidlig oppe og ofte skal vi afsted inden baby skal have sin lur. Det er vigtigt med et eller andet børnene kan grave med ned i sandet, så husk sandlegetøjet! De helt små kan også hygge sig i sandet, her kan man mærke sandet på fødderne og ælte sandet i fingerne, en dejlig sanse oplevelse der fremmer motorikken og gør baby dejlig træt. Skygge kan være en udfordring på stranden, hvis man ikke selv har et UV telt eller parasol med. Så kik efter et sted på stranden, hvor man måske kan være tæt ved en væg, et træ eller andet som giver noget skygge til baby.  

Udenfor med børn

Græsplæne

Græsset er et hyggeligt sted at tumle rundt på. Hvis man falder er det blødt, og det kan være spændende med et anderledes underlag at tumle på. Her kan man også hurtig bruge tid på at spise, trille/kaste bolden, puste sæbebobler og læse bøger.

Har du ligesom mig en stor pige og en baby, så kan det godt være udfordrende at skule underholde begge børn sammen tide med forskellige ting. Prøv i stedet at lave en fælles leg. F.eks. kan det store barn selv få lov til at puste sæbeboblerne over til baby. Her bliver både den store og lille glad. Eller lad den store ”læse” bøgerne for baby. Og en populær leg hjemme hos os er at kaste med bolden. Begge børn sidder overfor hinanden og der bliver kastet frem og tilbage, her kan mor og far også være med. Det plejer i hvert fald at være en sjov leg for alle sammen som også fremmer motorikken.

 Legeplads

I København er der en masse spændende legepladser, se en oversigt her . Det er ofte sjovt for børnene at komme et ”nyt” sted hen, og nogle gange kræver det blot en cykeltur eller en gårtur også er man på en ny legeplads. Nogle legepladser som f.eks. båndegården i remiseparken eller Byoasen har også dyr man kan besøge og klappe. Vi bruger meget Københavns offentlige legepladser, her pakker vi også madpakker og snacks med, så man ikke pludselig skal afsted midt i alt det sjove. Men man kan blot tage en pause på bænken og fyld op med ny energi. Legepladser kan være et hit for både store og små. F.eks kan sansegyngen med fordel bruges til både baby og de store børn. Og også her kan sandkassen være et stort hit.

Naturen

Det er ikke altid nødvendigt at pakke en hel bil og kører langt for at “opleve” naturen. Mange “glemmer” naturen i sin egen gård eller baghave. Kik efter blomster, grene, sten, blade osv. Tag evt. en lille kurv, æske, spand eller andet og samle lidt sammen med de små. I kan bruge jeres fund til en masse sjove ting på det kreative brod. Få ideer til kreativitet på kreabordet i mit indlæg om 10 ting du kan lave med børn derhjemme. Udenfor kan I også male sten eller lave en lille blomsterkrans. Vi har selv stor succes med at flytte kreabordet udenfor. Altså har man en have, terrasse eller gård kan man blot medbringe sin ynglings krea ting med udenfor og lave sit eget udendørs kreabord.

Udenfor med børn gratis

Vi har en lille trækuffert med farveblyanter, tusser, malergrej osv. som vi netop bruger når vi er udenfor. Her har man det hele samlet, og det er nemt at pakke sammen igen.

udendørs krea

Her kan baby ikke rigtig være med, men måske baby tag en lille lur imens. Det kan også være sjovt for at baby at ligge i skyggen ved et træ og kikke op mod træerne. Bladene der bevæger sig eller en lille solsort der flyver forbi, lytte på fuglene der synger, også her kan baby opleve naturen på sin helt egne måde – naturens helt eget aktivitets tæppe.

SÅ er det bare om at komme igang med at planlægge hvor man gerne vil hen 🙂 Håber i får en mindefulde og dejlig sommer.

Har du også gode fif til oplevelser med børn, del dem gerne i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *